ادامه مطلب
از هنگامی که بحثها بر سر فناوری جدید در طراحی صفحه نمایش گوشیهای هوشمند به راه افتاد، تا امروز که شروع ورود اولین گوشیهای هوشمند با صفحه نمایشهای خمیده به بازار است، مفهوم «انعطاف پذیری» برای بسیاری از کاربران و خریداران یک مفهوم جذاب، مبهم و پرسش برانگیز بوده است. حال میتوان نگاهی نزدیک به این تکنولوژی از ورای یکی از پیشروهای بهکارگیری آن انداخت.
به گزارش «تابناک»، همین چندی پیش بود که شرکت LG یک بمب خبری را در دنیای تکنولوژی گوشیهای هوشمند منفجر کرد و آن ارائه گوشی هوشمندی منعطف خمیده بود؛ مفهومی که تا همین چند وقت پیش نیز که اولین تبلیغات و ویدئوها از چیستی آن منتشر نشده بود، برای بسیاری غریب و باورناپذیر بود.
اما، این ایده جدید به خوبی نشان داد که ناباوری در دنیای فناوری جایگاهی ندارد. اکنون شرکت LG گوشی جدید خود را که مجهز به این فناوری است، روانه بازار کرده است. گوشی با نام LG G Flex که در اغلب بررسیهای تخصصی که از هم اکنون پراکنده بر آن صورت گرفته، اشاره شده است که تا حد زیادی مشخصات LG G2 را داراست، به جز آنکه میتوان آن را به راستی خمیده نامید!
بگذارید نخست نگاهی به مشخصات این گوشی جدید بیندازیم و سختافزارهای آن را بهتر بشناسیم. LG G Flex از مشخصات زیر برخوردار است:
آن گونه که مشخص است، این دستگاه در مشخصات سختافزاری برتری چشمگیری نسبت به همردیفهایش در بازار ندارد، به جز صفحه نمایش 6 اینچی مورب و منعطف خود که یک صفحه نمایش با وضوح 720 پیکسل OLED است.
صفحه نمایش G Flex آنگونه که طراح آن مدعی است، قابلیت انعطاف و خمش در شعاع 700 میلی متری را در محور افقی داراست. برای آنکه این انعطاف و خمش به سادگی و بدون آسیب صورت پذیرد، پنل اصلی صفحه نمایش به یک پوشش شیشهای بسیار نازک متصل شده که همزمان کار محافظت و سهولت در انعطاف را فراهم میآورد. همچنین برای حفظ دقت در قابلیت لمس صفحه نمایش، یک لایه دیجیتالی کننده یا Digitizer برای تشخیص محل دقیق فشار و لمس در میان این دو لایه تعبیه شده است. این نخستین بار است که ال جی صفحه نمایش طراحی شده خود را در گوشی هومشند به کار میبرد:

در واقع این صفحه نمایش به لطف پلاستیک خاص به کار رفته در آن قابل انعطاف و همزمان پاسخگو به فرامین کاربر است؛ آن هم حتی در زمانی که خم شده باشد. در فیلم زیر به خوبی مشخص است که پنل اصلی صفحه نمایش گوشی (جدا شده از کل گوشی) از انعطاف کامل برخوردار است و بدون آسیب رسیدن به لایههای به کار رفته در آن، در هر دو حالت صاف و خمیده تعادل در وضوح و همچنین تعامل با کاربر را حفظ میکند:
دانلود
اما طبیعتا اگر بر خمیده شدن یک گوشی باشد، سایر سختافزارهای آن نیز باید به گونهای طراحی شده باشند که یا دارای این قابلیت باشند یا به گونهای در دستگاه جاسازی شده باشند که عملا آسیبی متوجه آنها نباشد. در نتیجه ال جی یک باتری خمیده نیز برای این گوشی طراحی کرده که بر خلاف باتریهای سنتی، به گونهای طراحی شده که این خمیدگی آسیبی به آن وارد نمیکند؛ افزون بر آنکه این باتری یکی از غولپیکرهای بازار است:
همچنین باید اشاره کرد که قاب پشتی این گوشی از گونهای ماده خاص طراحی شده است که گویا قابلیت آن را دارد که خراشهای مویی و خیلی ریز را خودکار بازسازی کرده و از بین ببرد. از آنجا که G Flex ذاتا یک گوشی خمیده است، ال جی تصمیم گرفته یک چنین قابی با این قابلیت برای آن دست و پا کند:

البته باید اشاره کرد که این قاب همچنان در برابر خراشهای عمیق و خوردگیهای ناشی از افتادن گوشی آسیب پذیر است؛ اما از پس خراشهای کوچکی که همه گوشیهای بدون قاب محافظ، دچار آن هستند به خوبی برمیآید.
هماکنون این گوشی در کره جنوبی روانه بازار شده و قرار است در این هفته روانه بازار آسیا شود که سفر خود را از سنگاپور و هنگ کنگ آغاز خواهد کرد. مدیران ال جی ابراز امیدواری کردهاند که با این تحول و غافلگیری بتوانند بخش مهمی از سهم از دست رفته خود در بازار گوشیهای هوشمند را به دست آورند.
اما بیگمان تا هنگامی که این گوشی در سطح گسترده روانه بازار نشده و بررسیهای تخصصی به کنکاش دقیق محتوای آن نپردازند، نمیتوان صرف خمیده بودن این گوشی را شعبده یا معجزهای برای شرکت کرهای، که طی سالهای اخیر عقب ماندگی شدیدی را نسبت به رقبایش تجربه کرده، دانست.